Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ζ. Μπορέλ: Το μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο ζήτημα, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα

Πηγή: AP Photo

Το μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα ή μία περιοχή μόνη της, αλλά χρειάζεται συνεργασία με τις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού, τόνισε ο Yπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

Αναφερόμενος στο ναυάγιο στ' ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Μπορέλ σημείωσε πως αυτό «υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να θέσουμε σε εφαρμογή ένα βιώσιμο, ανθρώπινο και ασφαλές σύστημα αναφορικά με το μεταναστευτικό. Πρόκειται για παγκόσμιο ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα ή μία περιοχή μόνη της. Χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, όπως κάνουμε με την Αίγυπτο, με τις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού για να αποφύγουμε να συμβεί ξανά αυτό το δράμα».

«Πρέπει να λάβουμε σκληρές αποφάσεις κατά των διακινητών που θέτουν τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο γνωρίζοντας το ρίσκο που λαμβάνουν. Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Δεν μπορούμε να καθόμαστε όταν παιδιά βουλιάζουν στη Μεσόγειο», προσέθεσε ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Επίσης, αναφέρθηκε στα 80 εκατ. ευρώ της ΕΕ προς στην Αίγυπτο «για διαχείριση των συνόρων, έρευνα και διάσωση και επιχειρήσεις κατά των διακινητών». «Δεν είστε μια χώρα διέλευσης, φιλοξενείτε πολλούς μετανάστες», επισήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να εργαστεί με το Κάιρο για την προστασία των συνόρων και τη μάχη «κατά των διακινητών που είναι υπεύθυνοι για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα ή στην έρημο της Σαχάρας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ