Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τι θα συμβεί στη Βάγκνερ μετά την ανταρσία Πριγκόζιν και πόσο λαβωμένος βγαίνει ο Πούτιν

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Την εκτίμηση ότι η Βάγκνερ θα πάψει στο εξής να δρα στην Ουκρανία ως μισθοφορική στρατιωτική ομάδα και οι άντρες της θα περιέλθουν υπό την εποπτεία του τακτικού ρωσικού στρατού, εξέφρασε στο ethnos.gr o διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι αναπόφευκτο να απομακρυνθεί από επικεφαλής της ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Αναφορικά με το μέλλον του τελευταίου ο κ. Δεσποτόπουλος εκτιμάει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει σε ρωσικό έδαφος και κατά πάσα πιθανότητα το νέο του σπίτι θα βρίσκεται στη Λευκορωσία. ως συνέπεια της συμφωνίας του με το Κρεμλίνο προκειμένου να αποφευχθεί το εμφύλιο αιματοκύλισμα.

Ωστόσο, κατά τον κ. Δεσποτόπουλο το πιθανότερο είναι να μη σταματήσουν οι διώξεις και η έρευνα σε βάρος του Πριγκόζιν, στις οποίες αναφέρθηκε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της «Βάγκνερ».

«Πιθανολογώ ότι η ‘’Βάγκνερ’’ δε θα συνεχίσει να δρα στην Ουκρανία με τον τρόπο που ξέραμε μέχρι σήμερα, δηλαδή ως μισθοφορική ομάδα και θα τεθεί υπό τις εντολές του επίσημου ρωσικού στρατού», τονίζει ο κ. Δεσποτόπουλος.

Μακροπρόθεσμα ο Πούτιν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο εσωτερικό

Ο ίδιος σημειώνει ότι αυτήν τη στιγμή το μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία και για τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το γεγονός ότι συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τη χώρα να καταγράφει πολλούς νεκρούς και χωρίς να έχει καταφέρει να εκπληρώσει κάποιους από τους σημαντικούς στόχους που η ίδια είχε θέσει από την αρχή, όπως η απομάκρυνση από την εξουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η «αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας»

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr .

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ