Νέα
  • ΓΔ: 1440.62 -0.11%
  • Τζίρος: 29,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Klarna: Η fintech των 31 δισ. με μότο «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα»

Πηγή: Klarna
Πηγή: Klarna

H fintech εταιρεία Klarna, στην οποία έχουν επενδύσει γνωστά ονόματα όπως ο ράπερ Snoop Dogg και ο Τζακ Μα της Alibaba, είναι κοντά στο να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων, όπως ανέφεραν στο CNBC δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Με αυτό το 1 δισ. δολ. η αποτίμηση της σουηδικής εταιρείας θα ανέλθει στα 31 δισ. δολάρια. Η Klarna είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο που παρέχει υπηρεσίες «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα», δίνοντας τη δυνατότητας στους πελάτες της να μεταθέτουν άτοκα το κόστος των αγορών τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η νέα χρηματοδότηση επιτεύχθηκε μόλις σε μία εβδομάδα, όπως ανέφερε στο CNBC μία από τις πηγές. 

Ποια είναι η fintech εταιρεία Klarna

Η Klarna ιδρύθηκε το 2005 από τους Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth και Victor Jacobsson, με τον πρώτο να είναι ο CEO της εταιρείας. Παρέχει διαδικτυακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως πληρωμές για διαδικτυακά καταστήματα, άμεσες πληρωμές, πληρωμές μετά την αγορά κ.λπ. Η βασική της υπηρεσία είναι να αναλαμβάνει τις αξιώσεις καταστημάτων για πληρωμές και να χειρίζεται τις πληρωμές πελατών, εξαλείφοντας έτσι τους οικονομικούς κινδύνους τόσο για τον πωλητή όσο και για τον αγοραστή.

Δραστηριοποιείται, προς το παρόν, σε Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Αυστραλία και ΗΠΑ. Στο τέλος του 2007, το venture capital AB Öresund επένδυσε στην εταιρεία. Τρία χρόνια μετά, η Klarna άρχισε να πουλά τις υπηρεσίες της σε Νορβηγία, Φινλανδία και Δανία, ενώ προς το τέλος του 2010 επεκτάθηκε και σε Γερμανία, Ολλανδία. 

Το 2019, η αξία των ψηφιακών πωλήσεων διαμορφώθηκε σε περίπου 35 δισ. δολάρια, αποτελώντας το 40% των συνολικών ηλεκτρονικών εμπορικών πωλήσεων στην αγορά της Σουηδίας. Έχει περιληφθεί στη λίστα των «100 πιο αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών τεχνολογικών εταιρειών», συγκεντρώνοντας κεφάλαια εκατομμυρίων δολαρίων από μια σειρά θεσμικών επενδυτών.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ