Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Pokemon: Από απλό παιχνίδι στο απόλυτο franschise των 100 δισ.

Pokemon
Πηγή: Pexels

Τα Pokémon γιορτάζουν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, την 25η επέτειο από τη στιγμή που λανσαρίστηκαν στην Ιαπωνία το 1996 και ταυτόχρονα το ρεκόρ για το πιο πολύτιμο franchise πολυμέσων όλων των εποχών. Το 20ο βιντεοπαιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε το 2019, αλλά το animation έχει επίσης περισσότερα από 1.000 επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών και μια εξαιρετικά δημοφιλή βιομηχανία παιχνιδιών με κάρτες.

Σαν αποτέλεσμα η μάρκα Pokémon είναι το πιο πολύτιμο franchise πολυμέσων στον κόσμο με εκτιμώμενες πωλήσεις 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα παιχνίδια της σειράς έχουν εξελιχθεί σε ένα αληθινό χρυσωρυχείο δίνοντας μάλιστα στη μητρική εταιρεία Nintendo, πολύτιμες ανάσες ρευστότητας στις κατά καιρούς κρίσης που πέρασε.

Ένα άλλο ιαπωνικό franchise τοποθετείται στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης. Πρόκειται για τη Hello Kitty που έχει σημειώσει πωλήσεις 84,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από το λανσάρισμά της το 1974. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο διαγαλακτικός κόσμος του Star Wars βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θέση με πωλήσεις 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο Χάρι Πότερ 32,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Statista
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ