Νέα
  • ΓΔ: 1413.6 +1.48%
  • Τζίρος: 31,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ByteDance (TikTok): Εξαγορά μετοχών που κατέχουν υπάλληλοί της εκτός ΗΠΑ - 160 δολάρια έκαστη

Πηγή: AP

Η κινεζική ByteDance, η μητρική εταιρεία της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok, προσφέρεται να εξαγοράσει μετοχές των υπαλλήλων της εκτός των ΗΠΑ για 160 δολάρια ανά τεμάχιο, δήλωσε την Τετάρτη πηγή που γνωρίζει το θέμα, ένα σχέδιο που επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Η τιμή ανά μετοχή περιορισμένης διάρκειας είναι σύμφωνη με την προσφορά που είχε γίνει σε νυν και πρώην εργαζόμενους στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία επεδίωκε να αγοράσει μετοχές αξίας τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δολαρίων, στα 160 δολάρια ανά μετοχή.

Η τιμή αποτιμά την εταιρεία στα 223,5 δισ. δολάρια, περίπου 26% χαμηλότερα από έναν χρόνο νωρίτερα, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters. Πέρυσι, η ByteDance αποτιμήθηκε στα 300 δισ. δολάρια.

Σε προηγούμενη επαναγορά μετοχών τον Απρίλιο, η τιμή ήταν στα 155 δολάρια/μετοχή, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Εκπρόσωπος της ByteDance επιβεβαίωσε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για τους εργαζόμενους εκτός ΗΠΑ, λέγοντας ότι στόχος της είναι να παρέχει επιλογές ρευστότητας στο προσωπικό μέσω τέτοιων προγραμμάτων. Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα επαναγοράς δύο φορές τον χρόνο, σε νυν και πρώην προσωπικό, από το 2017.

Οι επαναγορές επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εξαργυρώνουν μετοχές χωρίς να περιμένουν την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ