Νέα
  • ΓΔ: 912.81 +0.40%
  • Τζίρος: 123,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Netflix: Βάζει φρένο στην κοινή χρήση κωδικών

Netflix / Πηγή: AP
Netflix / Πηγή: AP

Να βάλει φρένο στην κοινή χρήση κωδικών χρήσης από πολλαπλούς χρήστες επιχειρεί το Netflix. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming βλέπουν στις οθόνες τους ένα μήνυμα που γράφει «Αν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτου του λογαριασμου, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθειτε».

Στόχος του Netflix είναι πλέον να διασφαλίσει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του έχουν εξουσιοδότηση να το κάνουν. Η εμφάνιση του μηνύνατος γίνεται προς το παρόν σε δοκιμαστική φάση και δεν έχει αποφασιστεί η τελική πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Στο δοκιμαστικό αυτό μήνυμα, οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν ότι τους επιτρέπεται η πρόσβαση στον λογαριασμό μέσω κωδικού, που αποστέλλεται μέσω μηνύματος ή email

Το Netflix έτσι να καταπολεμήσει το πρόβλημα των «λαθραίων» χρηστών, αν και δεν είναι υπάρχουν σαφή στοιχεία για το πόσοι άνθρωποι το παρακολουθούν παράνομα.

Οι πλατφόρμες streaming, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, HBO Go, Amazon Prime και Disney +, επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολλά προφίλ ανά λογαριασμό, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις καθορίζουν ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από άτομα που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό, κάτι που πολύ συχνά δεν συμβαίνει.

Το Netflix πρόσθεσε σχεδόν 37 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το 2020 και αριθμεί πλέον πάνω από 200 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Αυξάνοντας τις συνδρομές του και με ένα σερί τεράστιων επιτυχιών, όπως τα Tiger King και The Queen's Gambit, τα έσοδά του ξεπέρασαν τα 25 δισ. δολάρια και τα κέρδη τα 2,8 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ