Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Η Tesla ξεκινά την κατασκευή νέας μέγα βιομηχανικής μονάδας στη Σαγκάη

Πηγή: Associated Press

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Inc. θα αρχίσει την κατασκευή της νέας μέγα βιομηχανικής μονάδας της στην Σανγκάη τον Μάιο, με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 10.000 συστοιχίες μπαταρίας Megapack, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Πρόκειται για την πρώτη μέγα βιομηχανική μονάδα παραγωγής συστοιχιών μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας εκτός της αμερικανικής αγοράς, η οποία αναμένεται ότι θα φτάσει στο επίπεδο μαζικής παραγωγής στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Η αναφερόμενη μέγα μονάδα θα παράγει αρχικά 10.000 ενεργειακές συστοιχίες Megapack ετησίως, οι οποίες θα ισοδυναμούν ενεργειακά με αποθηκευμένο ενεργειακό φορτίο περίπου 40 Gwh.

Το Megapack είναι μία πολύ ισχυρή συστοιχία μπαταρίας που παρέχει αποθήκευση ενέργειας, αλλά και ενεργειακή υποστήριξη βοηθώντας στην σταθεροποίηση ενός ενεργειακού δικτύου, προλαμβάνοντας τις διακοπές στην παροχή ενέργειας, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Tesla.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ