Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Νέα βοήθεια από ΕΕ μέσω του κυπριακού θαλάσσιου διαδρόμου

Νέα αποστολή βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου και της νεόδμητης προβλήτας των ΗΠΑ πραγματοποιείται σήμερα, μεταφέροντας προμήθειες της ΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κομισιόν.

Μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Ρουμανία στέλνει πάνω από 88.000 κουτιά με τρόφιμα σε Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη. Τα έξοδα μεταφοράς της αποστολής καλύπτονται από την Κομισιόν.

Επίσης, κόμβος εφοδιαστικής της ΕΕ στην Κύπρο έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει στη διαχείριση της περαιτέρω ροής βοήθειας προς τη Γάζα.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ παραμένει σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη και τους ανθρωπιστικούς εταίρους για να κινητοποιήσει προσφορές βοήθειας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου με σκοπό την αύξηση της παροχής βοήθειας.

Ο θαλάσσιος διάδρομος είναι συμπληρωματικός και δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες χερσαίες οδούς προς τη Γάζα, όπως μέσω των περασμάτων Κερέμ Σαλόμ και Ράφα.

Η ΕΕ καλεί το Ισραήλ να παραχωρήσει διαρκή πρόσβαση χρησιμοποιώντας νέες διαδρομές, όπως μέσω του Ερέζ και μέσω της χρήσης του λιμανιού στο Ασντόντ.

Αυτή η πρώτη αποστολή της ΕΕ που χρησιμοποιεί την προβλήτα κατασκευής των ΗΠΑ ακολουθεί την κοινή ανακοίνωση που έγινε στις 8 Μαρτίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Κυπριακή Δημοκρατία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ εκφράζοντας την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν διάδρομο για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δια θαλάσσης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ