Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτροκίνηση: Ο Σαουδάραβας υπουργός ορυχείων θα επισκεφθεί τη Χιλή για την προμήθεια λιθίου

Η κυβέρνηση της Χιλής γνωστοποίησε το Σάββατο ότι ο υπουργός ορυχείων της Σαουδικής Αραβίας θα ταξιδέψει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τον Ιούλιο και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στο Σαντιάγο.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας Bandar Alkhorayef είχε δηλώσει στο Reuters τον Μάρτιο ότι το βασίλειο ενδιαφέρεται να προμηθευτεί λίθιο από το εξωτερικό, καθώς στοχεύει να εισέλθει στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

"Θα είναι πράγματι στη Χιλή (τον Ιούλιο) και ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Αλλά η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη", ανέφερε το υπουργείο σε email στο Reuters, ενώ κυβερνητική πηγή είπε για την επίσκεψη ότι οι δύο αξιωματούχοι θα συζητήσουν πιθανές επενδύσεις στο λίθιο.

Η Χιλή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο, ένα βασικό υλικό για την κατασκευή των μπαταριών που τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ