Νέα
  • ΓΔ: 868.97 +1.10%
  • Τζίρος: 70,16 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Gazprom: Προχωρά σε επενδύσεις 23,74 δισ. δολαρίων για το 2022

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα 23,74 δις δολαρίων (1,757 τρισ. Ρουβλιών) για το 2022 ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής Gazprom.

Ο κολοσσός πετρελαίου και αερίου που ανήκει κατά πλειοψηφία στο ρωσικό δημόσιο επιβεβαίωσε ότι η προγραμματισμένη χρηματοδότηση των επενδύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος, θα φτάσει συνολικά στα 1,50 δισ. Ρούβλια, ποσό χαμηλότερο από τις συνήθεις επενδύσεις.

Όπως αναφέρει το Market Watch, ο δανεισμός της για το 2022 θα ανέλθει σε 272,79 δισ. Ρούβλια.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χρηματοδότηση για projects κορυφαίας προτεραιότητας, όπως η ανάπτυξη νέων κέντρων παραγωγής φυσικού αερίου, η γραμμή αερίου Power of Siberia, καθώς και η δημιουργία μεγάλων επιχειρήσεων επεξεργασίας φυσικού αερίου στα ανατολικά και ΒΔ της χώρας, μεταξύ άλλων.

«Το εγκεκριμένο χρηματοδοτικό σχέδιο θα προβλέπει την πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας χωρίς έλλειμμα. Οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση χρέους στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού, θα λαμβάνονται με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, τη ρευστότητα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Gazprom», ανέφερε η εταιρεία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ