Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Βαριές κατηγορίες για ανακρίσεις συνδικαλιστών

Για μεθόδους ακραίας ανάκρισης και απολύσεων συνδικαλιστών κατηγορείται η Google / Πηγή: AP Images

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τις ανοιχτές κατηγορίες εναντίον της Google από την αρμόδια ομοσπονδιακή ελεγκτική αρχή, για παρακολούθηση κι απόλυση των συνδικαλιστών ή ακτιβιστών υπαλλήλων της. Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός κολοσσός απορρίπτει τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως παραβιάστηκαν οι εσωτερικοί κανόνες ασφαλείας της εταιρείας. 

Πάντως, οι αμερικανικές Αρχές έδωσαν διορία δύο εβδομάδων στην Google, προκειμένου να απαντήσει επίσημα γραπτώς στις κατηγορίες για παρακολούθηση των υπαλλήλων της που κατά κάποιους έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε ακραίες μεθόδους «ανάκρισης» των εργαζομένων με συνδικαλιστική κι ακτιβιστική δράση. 

Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (Natiοnal Labοr Relatiοns Bοard - NLRB) που έχει ως αρμοδιότητα τη διασφάλιση της ορθής εφαρμογής των εργατικών νόμων, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα του συμπεράσματα για την υπόθεση έπειτα από έναν χρόνο υποβολής της πρώτης καταγγελίας. Τότε, η Google προχώρησε σε μια απόλυση τεσσάρων εργαζομένων που ονομάστηκε «Thanksgiving Four», καθώς ανακοινώθηκε ακριβώς πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών του 2019. Και οι τέσσερις απολυμένοι είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας συνδικάτου εντός της εταιρείας, με αποτέλεσμα η Google να τους απολύσει με πρόσχημα ότι παραβιάζουν τους εσωτερικούς κανόνες ασφαλείας. 

Όπως αποφάσισε το NLRB, η Google παρακολουθούσε τους υπαλλήλους της, προχωρώντας σε «ανακρίσεις» σχετικά με ενδεχόμενες συνδικαλιστικές δραστηριότητές τους, κάτι το οποίο απαγορεύεται. Μάλιστα, φέρεται να προχώρησε ακόμη και σε απειλές εναντίον τους πριν από την απόλυσή τους. 

Τώρα, το NLRB περιμένει εντός δύο εβδομάδων την απάντηση της Google, ενώ έχει προγραμματίσει για τις 12 Απριλίου του 2021 ακρόαση εκπροσώπων της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ