Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Υπερωρίες και... ύπνο στο γραφείο - Υπνοδωμάτια για τους υπαλλήλους της Twitter

Πηγή: AP

Ο Ελον Μασκ έχει μετατρέψει σε υπνοδωμάτια μέρος των γραφείων της Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, μετά το τελεσίγραφό του προς το προσωπικό για σκληρή δουλειά και συνεχείς υπερωρίες, σύμφωνα με το Forbes.

Οι υπάλληλοι στην εταιρεία αντίκρισαν τη Δευτέρα κάποια στρώματα και κουρτίνες σε δωμάτια γραφείων και αίθουσες συνεδριάσεων. Το Forbes έλαβε μια φωτογραφία από μια πηγή που δείχνει ένα από τα υπνοδωμάτια, μέσα στο οποίο υπήρχαν ένα queen size κρεβάτι, ένα ξύλινο κομοδίνο, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, δύο πολυθρόνες και ένα έντονο πορτοκαλί χαλί.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει πόσα υπνοδωμάτια υπάρχουν συνολικά, αλλά μια πηγή του Forbes ανέφερε ότι έχουν διαμορφωθεί χώροι τεσσάρων και οκτώ κρεβατοκάμαρων ανά όροφο, που είναι «άνετοι».

Μερικά από τα υπνοδωμάτια είναι σε έναν όροφο που ήταν αχρησιμοποίητος, σύμφωνα με το Forbes. Μάλιστα, ενας κάδος απορριμμάτων σε ένα από τα υπνοδωμάτια των κεντρικών γραφείων είχε απορρίμματα μέσα, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος υπάλληλος έχει κάνει χρήση του δωματίου.

«Ο κόσμος ήδη μένει έως αργά τα βράδια, οπότε είναι λογικό ως ένα βαθμό», ανέφερε μία πηγή στο Forbes.

Τα κρεβάτια προορίζονται για τους εναπομείναντες «σκληροπυρηνικούς» υπαλλήλους που θα διανυκτερεύουν στο γραφείο. «Είναι ένα ακόμη σημάδι ασέβειας. Δεν έγινε κάποια συζήτηση. Απλά εμφανίστηκαν τα κρεβάτια», αναφέρουν κάποιοι.

Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ έδωσε στους χιλιάδες υπαλλήλους που παρέμειναν στην εταιρεία την ευκαιρία να φύγουν ή να παραμείνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα εργαστούν εντατικά στο λεγόμενο «Twitter 2.0».
Από τότε που ανέλαβε ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, ο Μασκ έχει απολύσει τουλάχιστον τους μισούς υπαλλήλους της Twitter και πάρα πολλοί έφυγαν με δική τους θέληση.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί πρώην εργαζόμενοι, άρχισαν να υποβάλλουν πολλαπλές αγωγές και αξιώσεις διαιτησίας κατά της εταιρείας. Οι συμβασιούχοι είναι επίσης απογοητευμένοι με τον Μασκ: Τη Δευτέρα, μια ομάδα θυρωρών των οποίων η σύμβαση με την εταιρεία δεν ανανεώθηκε, προχώρησε σε απεργία και διαδήλωσε έξω από τα γραφεία.

Η Zoë Schiffer του Platformer έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι ένας υπάλληλος της Twitter της είπε ότι η βιβλιοθήκη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είχε μετατραπεί σε χώρο ύπνου, τον οποίο περιέγραψε ως «άνετο».


Στα μέσα Νοεμβρίου, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι θα εργαζόταν και θα κοιμόταν στα εταιρικά γραφεία κατά μήκος της Market Street «μέχρι να διορθωθεί η οργάνωση» της εταιρείας. Ωστόσο, αυτό το tweet έχει διαγραφεί από τότε.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ