Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Qatar Gate: Προ των πυλών η άρση της ασυλίας για Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

Πηγή: Unsplash

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο μέτωπο του Qatar Gate, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δρομολογεί τις διαδικασίες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας δύο ακόμη ευρωβουλευτών, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Πρόκειται για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, αμφότερους μέλη της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών. 

Σε δήλωση της, μάλιστα, νωρίτερα προς την ολομέλεια στο Στρασβούργο η πρόεδρος του Σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε πως έλαβε επισήμως το αίτημα από τις βελγικές αρχές για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. «Αυτά τα αιτήματα παραπέμφηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων του ΕΚ» εξήγησε η κυρία Μέτσολα.

Στο Βέλγιο θα εκδοθεί η κόρη του Παντσέρι 

Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό «τρέχει» και η έρευνα που κάνουν οι Ιταλοί εισαγγελείς, οι οποίοι αποφάσισαν σήμερα ότι η Σίλβια Παντσέρι, κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπως έχουν ζητήσει οι βελγικές αρχές.

Η κόρη του θεωρούμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία. Συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης των ιταλικών αρχών. 

Oι συνήγοροι υπεράσπισής της είναι πιθανό να προσφύγουν κατά της απόφασης, εντός των επομένων πέντε ημερών, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. Έχουν ήδη ακολουθήσει την ίδια οδό, σε ό,τι αφορά την απόφαση που ελήφθη υπέρ της έκδοσης της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, στο Βέλγιο.

Σε ό,τι αφορά την Σίλβια Παντσέρι, οι εισαγγελείς της Μπρέσια θεώρησαν ότι στο Βέλγιο τηρούνται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι που είχε αμφισβητηθεί από τους δικηγόρους της, οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά σε πρόβλημα «υπερπληθυσμού» των βελγικών φυλακών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ