Νέα
  • ΓΔ: 1458.94 +0.46%
  • Τζίρος: 65,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νίκη Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γύρο δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πηγή: AP

Νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο κιόλας γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία δείχνει δημοσκόπηση της ORC Research, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη. 

Μάλιστα, η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 4 και 6 Μαρτίου, δηλαδή τις ημέρες της εσωτερικής κρίσης στην αντιπολίτευση με την προσωρινή αποχώρηση της Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος από την συμμαχία των "έξι". Έκτοτε, η Ακσενέρ κατέληξε σε συμφωνία που της επέτρεψε να επιστρέψει στη συμμαχία της αντιπολίτευσης, ενισχύοντας και πάλι τη δύναμη της. 

Στο ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρεθούν αντιμέτωποι στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης λαμβάνει το 56,8% των ψήφων, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος το 43,2%.

Πάντως, το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι ενδεχομένως η αντιπαράθεση με την Μεράλ Ακσενέρ αύξησε τη συμπάθεια προς το πρόσωπο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ORC Research θεωρείται μία εταιρεία κοντά στον Ερντογάν και εμφανίζει συνήθως τα υψηλότερα ποσοστά του κυβερνώντος ισλαμικού ΑΚΡ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ