Νέα
  • ΓΔ: 1444.56 -0.09%
  • Τζίρος: 35,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Louis Vuitton: Η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια

Ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE Μπερνάρ Αρνό / Πηγή: AP Images
Ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE Μπερνάρ Αρνό / Πηγή: AP Images

Ο Γάλλος κροίσος, Μπερνάρ Αρνό, είναι ο τρίτος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον Ελον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος, που η περιουσία του ξεπέρασε τα 200 δις. δολάρια.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH, μεταξύ των οποίων και οι τσάντες Louis Vuitton, είδε χθες την περιουσία του να αυξάνεται κατά 2,4 δις. δολάρια στα 201,1 δις. δολάρια, επίπεδο – ρεκόρ, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

O Αρνό έγινε τον Δεκέμβριο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Μασκ, καθώς η πορεία του ομίλου του ήταν καλύτερη από την πορεία των τεχνολογικών εταιρειών που βρίσκονται πίσω από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στην κατάταξη του Bloomberg.

H καθαρή περιουσία του σκαρφάλωσε 39 δις. δολάρια φέτος καθώς η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα ήταν ανθεκτική παρά τη μεγάλη επιβράδυνση της οικονομίας.

Πωλήσεις - ρεκόρ 79,2 δισ. ευρώ το 2022

Η μετοχή της LVMH έχει φθάσει σε ύψος – ρεκόρ, επωφελούμενη από την ανακοίνωση της εταιρείας τον περασμένο μήνα για επαναγορά ιδίων μετοχών έως το ποσό των 1,5 δις. ευρώ.

Η εταιρεία είχε πωλήσεις – ρεκόρ 79,2 δις. ευρώ πέρυσι. Η ζήτηση για τα προϊόντα της Dior και της Tiffany, θα φανεί με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν μέσα στον Απρίλιο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ