Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της - Πρώτη φορά μετά από 18 μήνες

Πηγή: AP

H χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε σήμερα ξανά το ορόσημο των 3 τρις. δολαρίων, για πρώτη φορά από πέρυσι τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην ικανότητα να αυξάνει τα έσοδά της.

Η μετοχή της Apple, η οποία είναι η εισηγμένη εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία, αυξήθηκε 1,3% στα 191,99 δολάρια στις συναλλαγές που έγιναν στην πρωινή συνεδρίαση της Wall Street.

H κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε για λίγο τα 3 τρις. δολάρια στις 3 Ιανουαρίου 2022, αλλά έκλεισε κάτω από το όριο αυτό στην ίδια συνεδρίαση.

H φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη

Τα πρόσφατα κέρδη της μετοχής της Apple σημειώνονται καθώς οι τεχνολογικές εταιρείες ανακάμπτουν εν μέσω της φρενίτιδας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις iPhone στο δεύτερο τρίμηνο και το λανσάρισμα νέων προϊόντων αναδεικνύουν την αντοχή του τεχνολογικού κολοσσού σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας για την οικονομία.

Σήμερα, τέσσερις ακόμη αμερικανικές εταιρείες έχουν κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρις. δολαρίων – η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και η Nvidia.

Η μετοχή της Apple έκανε άλμα σχεδόν 46% φέτος, ενώ αυτές της Tesla και της Meta Platforms έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ