Νέα

Ρωσία: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα - Πύραυλος κατέστρεψε πλοίο

Ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά κάνουν ρωσικές δυνάμεις στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, εκτοξεύοντας πύραυλο τύπου Κρουζ κατά πλοίου - στόχου, το οποίο καταστράφηκε. 

Οι ασκήσεις γίνονται δύο ημέρες μετά την αναγγελία της Μόσχας ότι θα θεωρεί ως πιθανούς στρατιωτικούς στόχους τα πλοία που κατευθύνονται σε λιμάνια της Ουκρανίας.

Είχε προηγηθεί η απόσυρση της Ρωσίας της Δευτέρα από τη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του σιταριού κατά 10% αυτή την εβδομάδα και την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. 

Διαβάστε επίσης: Σιτηρά: Εκτοξεύονται οι τιμές, τρέμει η αγορά - «Κερασάκι» η Ινδία, σταματά εξαγωγές ρυζιού

«Τα δεδομένα τηλεμετρίας και η επιτήρηση με βίντεο από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιβεβαίωσαν την επιτυχία της άσκησης. Το σκάφος-στόχος καταστράφηκε όταν χτυπήθηκε από πύραυλο», ανέφερε η Μόσχα.

Επίθεση σε ουκρανικές αποθήκες δημητριακών

Τομείς «στα βορειοδυτικά και στα νοτιοανατολικά διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας κηρύχθηκαν προσωρινά επικίνδυνα για τη διέλευση », σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. 

Η Ρωσία επιτέθηκε επίσης σε ουκρανικές αποθήκες δημητριακών και προειδοποίησε ότι όλα τα πλοία που πλέουν προς ουκρανικά λιμάνοα θα θεωρείται ότι μπορεί να μεταφέρουν πολεμικό υλικό. 

Χθες. η Ουκρανία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα θεωρεί στρατιωτικούς στόχους τα πλοία που κινούνται προς ρωσικά λιμάνια, ως αντίποινα στις κινήσεις της Μόσχας. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ