Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Deutsche Bank: Κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ στο γ' τρίμηνο - Αυξάνει τη διανομή μερίσματος

Αλμα 7% έκανε η μετοχή της Deutsche Bank σήμερα μετά τα ελαφρά καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέγραψε κέρδη για 13ο συνεχόμενο τρίμηνο και δήλωσε ότι θα αυξήσει και θα επιταχύνει τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,031 δις. ευρώ έναντι 997 εκατ. ευρώ που ήταν η μέση πρόβλεψη των αναλυτών. Σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2022, τα κέρδη ήταν μειωμένα κατά 8%, ενώ σε σχέση με το β΄ τρίμηνο ήταν αυξημένα κατά 35%.

Η τράπεζα ανέφερε ότι αναμένει έσοδα περίπου 29 δις. ευρώ για το σύνολο του έτους, στο ανώτερο άκρο προηγούμενων εκτιμήσεων της. Δήλωσε, επίσης, ότι έχει περιθώριο να αποδεσμεύσει επιπλέον 3 δις. ευρώ από τα κεφάλαιά της για διανομή μερίσματος.

Ισχυρά έσοδα από τα επιχειρηματικά δάνεια

Ισχυρή ήταν η επίδοσή της στη μονάδα επιχειρηματικής τραπεζικής, η οποία επωφελείται από το περιβάλλον των υψηλότερων επιτοκίων – με τα έσοδα της να έχουν αυξηθεί 21% σε ετήσια βάση στα 1,89 δις. ευρώ.

Ωστόσο, συνεχίστηκε η επιβράδυνση στον επενδυτικό βραχίονά της, όπου τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν 4% σε ετήσια βάση στα 2,27 δις. ευρώ και υποχωρούν 12% στο 9μηνο στα 7,3 δις. ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche, James von Moltke, δήλωσε στο CNBC ότι η επίδοση του επενδυτικού βραχίονα της τράπεζας είναι εναρμονισμένη σε γενικές γραμμές με αυτή της αγοράς.  

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ