Νέα
  • ΓΔ: 1446.4 +0.29%
  • Τζίρος: 14,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Emirates: Παραγγελία «μαμούθ» 52 δισ. δολαρίων για 95 αεροσκάφη Boeing

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ντουμπάι έριξαν το γάντι στους περιφερειακούς ανταγωνιστές τους, προχωρώντας σε παραγγελία -μαμούθ 50 δις. δολαρίων για την αγορά Boeing.

Η κρατική εταιρεία Emirates και η αδελφή – εταιρεία flyDubai έκλεισαν παραγγελία για 125 τζετ της Boeing κατά την έναρξη της αεροπορικής έκθεσης του Ντουμπάι, αλλά άφησε σε αναμονή την Airbus σχετικά με παραγγελία αντίστοιχων τζετ.

Η σημερινή παραγγελία περιλαμβάνει 55 τζετ 777Χ, της μελλοντικής παραλλαγής με 400 θέσεις, γνωστής ως 777-9 και 35 τζετ των μικρότερων αεροσκαφών 777-8.

Η Emirates υπέγραψε επίσης συμφωνία αγοράς πέντε Dreamliners, ενώ η flyDubai υπέγραψε για 30 αεροπλάνα ίδιου τύπου στην πρώτη παραγγελία για μεγάλες πτήσεις.

«Από κοινού, οι εντολές αυτές αποτελούν σημαντικές επενδύσεις που αντανακλούν τη δέσμευση του Ντουμπάι στο μέλλον των αερομεταφορών», δήλωσε ο πρόεδρος της Emirates και της flydubai, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ