Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Αλ Άμαλ

Πηγή: Twitter

Μετά από 19 ημέρες πολιορκίας οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο νοσοκομείο Αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς.

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, λέει ότι από τις 7 Οκτωβρίου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 340 γιατρούς και νοσοκόμους και έχουν συλλάβει 99.

Τουλάχιστον 123 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί επίσης. Το Ισραήλ απείλησε ότι θα προχωρήσει από τη Χαν Γιούνις, την κύρια πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα, όπου ο πληθυσμός έχει πενταπλασιαστεί καθώς οι άνθρωποι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, συχνά έχοντας λάβει διαταγές εκκένωσης, αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που διοικεί τη Γάζα.

Οργανώσεις προειδοποιούν για «λουτρό αίματος»

Οποιαδήποτε προώθηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Ράφα στη νότια Γάζα μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θανάτους στο ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, με την ανθρωπιστική βοήθεια να κινδυνεύει με κατάρρευση, δήλωσαν σήμερα εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στοιβάζονται τώρα σε βρώμικα, υπερπλήρη καταφύγια ή στον δρόμο στριμωγμένοι σε μια έκταση γης ανάμεσα στον αιγυπτιακό και τον ισραηλινό συνοριακό φράχτη και τη Μεσόγειο, καθώς και από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Γιατροί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής πασχίζουν να προσφέρουν ακόμη και βασική βοήθεια και να σταματήσουν τη διάδοση ασθενειών.

«Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να επιτραπεί σε έναν τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council — NRC), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός «λουτρού αίματος» αν οι ισραηλινές επιχειρήσεις επεκταθούν εκεί.

«Οι διευρυμένες εχθροπραξίες στη Ράφα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατάρρευση της ανθρωπιστικής απόκρισης», πρόσθεσε σε μια ανακοίνωση το NRC.

To πρακτορείο Reuters έχει τραβήξει τις τελευταίες ημέρες πλάνα από κηδείες αμάχων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αποφύγει να προκαλέσει κακό σε αμάχους και κατηγορεί τους τρομοκράτες της Χαμάς ότι κρύβονται ανάμεσά τους, ακόμη και σε καταφύγια — κάτι που αρνείται η Χαμάς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα