Επιβραδύνθηκε η μείωση του πληθωρισμού στην Τουρκία τον Απρίλιο, υποχωρώντας ελαφρά στο 37,9% από 38,1% τον Μάρτιο, καθώς υπήρχε sell off στα assets σε τουρκική λίρα μετά τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου, βασικού παράγοντας της αντιπολίτευσης.
Ο μηνιαίος πληθωρισμός στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική στατιστική υπηρεσία.
Το ποσοστό αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από την πρόβλεψη, η οποία προέβλεπε ότι ο μηνιαίος πληθωρισμός θα αυξανόταν στο 3,1% τον Απρίλιο.
Η αύξηση του ετήσιου ρυθμού πληθωρισμού προήλθε κυρίως από τις αυξήσεις στις τιμές της εκπαίδευσης, της στέγασης και των εστιατορίων.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός επηρεάστηκε από την αύξηση του κόστους στους τομείς της ένδυσης, της στέγασης και των μεταφορών.