Νέα
  • ΓΔ: 799.81 +0.89%
  • Τζίρος: 46,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

easyFoodstore: Ερχεται και στην Ελλάδα το «σούπερ μάρκετ των φτωχών»

Ουρές στο πρώτο easyFoodstore που άνοιξε στο Λονδίνο / Πηγή: AP
Ουρές στο πρώτο easyFoodstore που άνοιξε στο Λονδίνο / Πηγή: AP

Σε διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της αλυσίδας easyFoodstore στην Ελλάδα βρίσκεται ο Στέλιος Χατζηιωάννου, σύμφωνα με πληφορορίες της αγοράς.

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας φέρεται να έχει εντοπίσει το ακίνητο στο οποίο θα στεγαστεί το πρώτο κατάστημα των επονομαζώμενων «σούπερ μάρκετ των φτωχών» στο κέντρο της Αθήνας και είναι θέμα χρόνου το κλείσιμο της συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες. Ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν θα προχωρήσει την αγορά ή την μίσθωση του ακινήτου.

Τα easyFoodstore αποτελούν ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του καινοτόμου επιχειρήματια και ισχυρoύ άνδρα της EasyJet, σηματοδοτώντας την είσοδό του στο λιανεμπόριο τροφίμων. Στόχος της αλυσίδας,  όπως τονίζει χαρακτηριστικά το μότο της, είναι «Όχι ακριβά προϊόντα, μόνο τίμιες τιμές».

Οτι πάρεις μέχρι 0,50 ευρώ

Στεγάζοντας τα καταστήματά της σε χώρους χωρίς φίρμες και διάκοσμους, η easyFoodStore πουλά μια μεγάλη επιλογή πάνω από 100 κωδικών τροφίμων μεγάλης διάρκειας σε ασυναγώνιστα χαμηλά τιμές.

Στη Βρετανία, όπου εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας ξεπουλώντας σε χρόνο ρεκόρ, τα προϊόντα πωλούνται σε τιμές από 25 έως 40 πένες. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι όλα τα προϊόντα θα στοιχίζουν από 35 έως 50 λεπτά του ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος επιχειρηματίας έχει επενδύει ήδη σε ακίνητα στην Αθήνα, ένα εκ των οποίων στεγάζει το Stelios Philanthropic Foundation, στην οδό Ευριπίδου. Στις 4 Δεκεμβρίου πρόσφερε δωροεπιταγές αξίας 55.000 ευρώ για αγορές τροφίμων σε 1100 νοσηλευτές τεσσάρων δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς Covid-19 στην Αθήνα, ενώ - μεταξύ άλλων - ενισχύει οικονομικά και τις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η αυτοκρατορία επεκτείνεται

Ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της EasyJet, συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο χώρο των low cost επιχειρήσεων, έχοντας κατοχυρώσει περισσότερα από 1.000 ονόματα με το πρόθεμα «Easy». Μερικές εξ’ αυτών είναι οι easyHotel, easyBus, easyCar, easyProperty, easyOffice, easyCoffee, easyGym, easyStorage, easybookings, easycofee, ακόμα και easypizza.

Στην Ελλάδα έχει κατοχυρώσει και τους τίτλους «easyBank» και «easyTrapeza», γεγονός που εκτιμάται ότι υποδηλώνει την πρόθεσή του και στην εγχώρια αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Τελευταία πονήματα στο εξωτερικό η λειτουργία της πλατφόρμα peer to  pee «easyMoney» στην Ιταλία, αλλά και το λανσάρισμα του «easyHemp» που δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομηχανικής κάναβης

Για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, αλλά και την πλούσια φιλανθρωπική του δράση. έχει άλλωστε χριστεί με τον τίτλο του Σερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ