Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ερευνα κατά της Booking.com για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού

Ερευνα κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας Booking.com για πιθανή παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού ξεκίνησε η Ισπανία και ειδικότερα το αρμόδιο όργανο για τους κανόνες ανταγωνισμού.

Η ισπανική CNMC ανακοίνωσε τη δρομολόγηση της έρευνας κατά της ολλανδικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών κρατήσεων ξενοδοχείων και καταλυμάτων μετά την κατάθεση δύο καταγγελιών από δύο μεγάλους ξενοδοχειακούς συνδέσμους.

Οι ξενοδοχειακοί σύνδεσμοί Ισπανίας και Μαδρίτης υποστήριξαν πως η Booking εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της επιβάλλοντας άδικους όρους σε ισπανικά ξενοδοχεία, ενώ επέβαλε και πολιτικές που κατέληξαν να λειτουργήσουν απαγορευτικά για τη δραστηριοποίηση έτερων τουριστικών πρακτόρων και έτερα κανάλια online κρατήσεων.

Η αρμόδια αρχή ερεύνησε τις καταγγελίες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να καθιστούν υπόλογη την Booking.com για πιθανή παραβίαση των εθνικών antitrust κανονισμών, αλλά και της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας που απαγορεύει σε εταιρείες να εκμεταλλεύονται την κυρίαρχη θέση που έχουν στην αγορά.

Η CNBC θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της έρευνας και την συμπεριφορά των εμπλεκόμενων μερών για τους επόμενους 18 μήνες. Εφόσον η πλατφόρμα κριθεί ένοχη για παραβίαση της εθνικής antitrust νομοθεσίας θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ μεγάλο χρηματικό πρόστιμο που θα κυμαίνεται από τα 100.000 ευρώ έως τα 10 εκατ. ευρώ.   

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ