Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Ποια χώρα είχε τη μικρότερη οικονομική ζημιά λόγω της κλιματικής αλλαγής - Η θέση της Ελλάδας

Πηγή: Unsplash

Το 2020 η Βουλγαρία ήταν το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις μικρότερες οικονομικές απώλειες ανά κάτοικο λόγω του κλίματος, με 0,7 ευρώ (συνολικά, λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ) και ακολούθησαν η Σλοβενία και η Σλοβακία, με 4 ευρώ απώλειες ανά κάτοικο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος τα οποία αναδημοσίευσε η Eurostat.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Ελλάδα απώλεσε 91 ευρώ ανά κάτοικο και ακολούθησαν η Γαλλία (62 ευρώ) και η Ιρλανδία (42 ευρώ). Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος υπολογίζεται στα 27,1 ευρώ ανά κάτοικο.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και άλλα γεγονότα που συνδέονται με το κλίμα οδήγησαν σε οικονομικές απώλειες άνω των 145 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ την περασμένη δεκαετία.

Οι οικονομικές απώλειες λόγω του κλίματος αυξάνονταν κατά σχεδόν 2% ετησίως την περίοδο αυτήν.

Το 2020, οι συνολικές οικονομικές απώλειες λόγω του κλίματος ανήλθαν σε 12 δισεκ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν το 2017, στα 27,9 δισεκ. ευρώ, υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με το 2020, λόγω της ξηρασίας και των πυρκαγιών που προκλήθηκαν από τους καύσωνες. Οι χαμηλότερες απώλειες, 3,7 δισεκ. ευρώ, παρατηρήθηκαν το 2012.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ