Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

FTX: Σημαντική έκθεση στο χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο ανακοίνωσε η BlockFi

Πηγή: Unsplash

Συνεχίζει να εξαπλώνεται η… μόλυνση στον κλάδο των crypto από την κατάρρευση του FTX, του δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, με νέο… θύμα την μεγάλη crypto-τράπεζα BlockFi.

Συγκεκριμένα, η BlockFi αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει «σημαντική έκθεση» στο χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο, αλλά και σε σχετιζόμενες εταιρικές οντότητες, όπως η επενδυτική Alameda, που ανήκει επίσης στον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Απέφυγε, βέβαια, να δώσει συγκριμένο νούμερο αναφορικά με το ύψος της έκθεσης της, όμως σε κάθε περίπτωση η ζημιά είναι μεγάλη τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε αξιοπιστία, καθώς πλέον υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση και της ίδιας της κρυπτο-τράπεζας, παρά τις διαβεβαιώσεις της. 

Τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει γνωστό πως το FTΧ είχε υπογράψει μια συμφωνία με το BlockFi για τη διασφάλιση πιστώσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ, όμως ενδεχομένως η συνεργασία τους να ήταν αρκετά μεγαλύτερη.   

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ