Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Βελτίωση για το επιχειρηματικό κλίμα - Μειώνονται οι φόβοι ενεργειακού κραχ

Πηγή: AP

Απροσδόκητη βελτίωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς καταλαγιάζουν οι φόβοι για ενεργειακές ελλείψεις τη χειμερινή περίοδο που θα επηρέαζαν την κυριότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, δεδομένου πως η χώρα έχει αυξήσει τα αποθέματα της και έχει κάνει σημαντικές συμφωνίες για εναλλακτικούς ενεργειακούς προμηθευτές. 

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε από τις 84,5 μονάδες τον Οκτώβριο στις 86,3 μονάδες το Νοέμβριο, ήτοι πάνω από τις περίπου 85 μονάδες που περίμεναν οι αναλυτές

Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Κλέμενς Φουστ, εξήγησε πως παρά την πίεση που υπάρχει στην αγορά, οι επιχειρήσεις εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξες για την πορεία για την πορεία της οικονομίας εκτιμώντας πως η όποια ύφεση μέσα στο 2023 δεν θα είναι τόσο σοβαρή.

Οι επίσημες κυβερνητικές προβλέψεις κάνουν λόγο για υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης κατά 0,4% το 2023.

Παράλληλα οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την υποχώρηση των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, κάτι που αποτυπώνεται και στη μικρότερη πίεση που ασκείται στα επίπεδα παραγωγής των βιομηχανιών.  

Πάντως, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος παραμένει σταθερά κάτω από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την έναρξη του πολέμου δεδομένων των επιπτώσεων που έχει υποστεί η γερμανική αγορά με επιβράδυνση της οικονομίας και άνοδο του πληθωρισμού σε υψηλό 71 ετών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ