Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ράμσντεν - Τράπεζα της Αγγλίας: Έρχονται κι άλλες αυξήσεις των επιτοκίων

Πηγή: Associated Press

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεχίσει να ανεβάζει τα επιτόκια, αν η ανοδική τροχιά των τιμών συνεχιστεί στα επίπεδα που προβλέπουν οι αναλυτές, ξεκαθάρισε εκ νέου σήμερα ο υποδιοικητής της BoE, Ντέιβ Ράμστνεν.

«Εάν οι προοπτικές δείχνουν ακόμη πιο επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, τότε θα συνεχίσω να ψηφίζω υπέρ δυναμικής ανάληψης δράσης» εξήγησε ο κ. Ράμσντεν σε ομιλία του σήμερα.

Ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας εμφανίστηκε δε, επικριτικός και ως προς το νέο δημοσιονομικό πλάνο της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος πως είναι απίθανο να συνεισφέρει στην πτώση του πληθωρισμού στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως το δημοσιονομικό πλάνο που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, πριν περίπου μία εβδομάδα «θα έχει πολύ μικρή επίδραση στον τριετή ορίζοντα πρόβλεψης (της αρμόδιας νομισματικής επιτροπής). Κι αυτό διότι η επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία θα εφαρμοστεί ουσιαστικά από την άνοιξη του 2025.

Οι δηλώσεις Ράμσντεν προβλημάτισαν την αγορά, δεδομένου πως η BoE κατά την τελευταία συνεδρίαση της είχε υποστηρίξει πως δεν θα χρειαστεί να ανεβάσει τα επιτόκια για πολύ ακόμη σταθμίζοντας και το γεγονός πως η οικονομία έχει μπει σε ύφεση, η οποία μάλιστα αναμένεται να είναι παρατεταμένη, διαρκώντας και όλο το 2023.

Ήταν, άλλωστε, η πρώτη από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες που ξεκίνησαν τις αυξήσεις των επιτοκίων από πέρυσι και πλέον τα επιτόκια έχουν διαμορφωθεί στο 3%, στο υψηλότερο σημείο τους από το 2008. Κατά την τελευταία συνεδρίαση της, η αύξηση των επιτοκίων ήταν της τάξεως των 75 μονάδων βάσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ