Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χάμπεκ: Δεν μπλοκάρει η Γερμανία την εξεύρεση ενεργειακής λύσης

Robert Habeck
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, AP Photo

Την κατηγορία πως η Γερμανία μπλοκάρει τη δυνατότητα της ΕΕ να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση απέρριψε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, σε δηλώσεις του στη γερμανική Handelsblatt, σε απάντηση της κριτικής που δέχτηκε για τη στάση του στο επίμαχο ζήτημα του πλαφόν στο φυσικό αέριο.

«Είμαι όμως σκεπτικός όταν μιλάμε για ένα σταθερό πλαφόν τιμής, που θα ήταν είτε πολύ ψηλά είτε πολύ χαμηλά» σχολίασε, προσθέτοντας πως τα κράτη μέλη έχουν ήδη δεχτεί ένα ευέλικτο, δυναμικό και έξυπνο πλαφόν σε περιόδους πολύ υψηλών κερδών.

Θυμίζουμε πως το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας νωρίτερα κατέληξε σε αδιέξοδο, παραπέμποντας τη συζήτηση και σε νέα συνάντηση στις 13 Δεκεμβρίου.

Η πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στα 275 ευρώ βρήκε κατηγορηματικά αντίθετες μια ομάδα 15 κρατών μελών, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, που θεωρούν την τιμή αυτή… αστεία και ζητούν πολύ χαμηλότερο όριο. Στην απέναντι όχθη μια μικρή αλλά δυναμική ομάδα κρατών, με επικεφαλής τη Γερμανία, που ανησυχεί ότι το πλαφόν θα προκαλέσει προβλήματα επάρκειας.   

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ