Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Crypto: Απαντήσεις για την έκθεση των αμερικανών τραπεζών στον κλάδο ζητούν Γερουσιαστές

Πηγή: Pexels

Απολογισμό των σχέσεων και πιθανών ανοιγμάτων των αμερικανικών τραπεζών στον κλάδο των crypto απαιτούν από τη Federal Reserve Αμερικανοί Γερουσιαστές, μέλη της αρμόδιας επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων του σώματος.

Οι Γερουσιαστές σε επιστολή τους προς την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και έτερων εποπτικών οργάνων της αγοράς, όπως η Federal Deposit Insurance Corporation, ζητούν να γίνει έλεγχος και απολογισμός του ρίσκου που έχουν τα αμερικανικά τραπεζικά ιδρύματα από τον ευμετάβλητο κλάδο των crypto, μετά και τους νέους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του FTX.

«Αν και το τραπεζικό σύστημα έχει μείνει για την ώρα σχετικά αλώβητο από το νέο κραχ στα crypto, η κατάρρευση του FTX δείχνει πως τα κρυπτονομίσματα είναι περισσότερο ενσωματωμένα στο τραπεζικό σύστημα απ’ ότι οι εποπτικές αρχές συνειδητοποιούν» επισημαίνουν οι Γερουσιαστές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό συστημικό ρίσκο για την τραπεζική αγορά.

«Σας γράφουμε για να εκφράσουμε την ανησυχία μας και να ζητήσουμε εξηγήσεις για το πως ο οργανισμός σας καταγράφει τα ρίσκα για τις τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα» αναφέρει η επιστολή.

Ειδικά απαιτούνται εξηγήσεις για τους εποπτικούς ελέγχους στις συναλλαγές που κάνουν οι τράπεζες στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, καθώς και σε πιθανά τραπεζικά δάνεια προς εταιρείες του κλάδου.

Θυμίζουμε πως μετά την θεαματική κατάρρευση του FTX, τον περασμένο μήνα, η έρευνα αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία για παράτυπες πρακτικές από την εταιρεία, από την οποία έχουν χαθεί τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια από κεφάλαια πελατών της.

Οι Γερουσιαστές δίνουν περιθώριο δύο εβδομάδων στη Fed και τα έτερα εποπτικά όργανα να τους απαντήσουν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ