Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει το καταναλωτικό κλίμα

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένει ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ με φόντο τον πολύ υψηλό πληθωρισμό.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 59,1 μονάδες στις αρχές Δεκεμβρίου, ήτοι πάνω από τις 56,9 μονάδες που περίμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για μια βελτίωση του δείκτη σε σχέση με το ιστορικό χαμηλό των 56,8 μονάδων του Νοεμβρίου, όμως και πάλι το καταναλωτικό κλίμα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η βελτίωση είναι πιο αισθητή στα νοικοκυριά με υψηλότερα εισοδήματα και τους κατόχους μετοχών, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει αναρρώσει από τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων μηνών. Ωστόσο, ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει αγκάθι για τους καταναλωτές συνολικά, παρά το γεγονός ότι η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve έχει αρχίσει να περιορίζει κάπως τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στην έκθεση του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, οι καταναλωτές «βλέπουν» τον πληθωρισμό να περιορίζεται στο 4,6% την ερχόμενη χρονιά, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 15 μήνες.

Ο δείκτης των εκτιμήσεων για τις τωρινές οικονομικές συνθήκες έχει βελτιωθεί στις 60,2 μονάδες από τις 58,8 μονάδες τον περασμένο μήνα, όπως αντιστοίχως και ο δείκτης των προσδοκιών για τις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες από τις 55,6 μονάδες στις 58,4 μονάδες το Δεκέμβριο.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ