Νέα
  • ΓΔ: 1023.07 -0.16%
  • Τζίρος: 6,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Διαμάχη για την τοποθεσία του νέου σταθμού FSRU

Φωτό αρχείου

Μέσα στις επόμενες 100 ημέρες θα ανακοινωθεί η τοποθεσία της εγκατάστασης του νέου πλωτού σταθμού FSRU της Ιταλίας από την εταιρεία Snam, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των ιταλικών αρχών.

Η δημιουργία ενός νέου πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Ρώμης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και τη μείωση της προμήθειας ρωσικού αερίου.

Το αρχικό πλάνο έκανε λόγο για το λιμάνι του Πιομπίνο, στη δυτική ακτή της χώρας,  όμως οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών αρχών με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, που είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος των Αδελφών της Ιταλίας, οι οποίοι στράφηκαν στα δικαστήρια οδήγησε την κυβέρνηση να κάνει πίσω και να αποφασίσει πως η τοποθεσία θα χρησιμοποιηθεί μόνο για μια τριετία.

Πέραν της τριετίας, ο πλωτός σταθμός θα μετακινηθεί μακριά από τις ακτές της Τοσκάνης, σε νέα υπεράκτια τοποθεσία, που θα έπρεπε να ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, όμως η εταιρεία Snam ζήτησε παράταση 150 ημερών. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως της δίνουν περιθώριο 100 ημερών, όμως η νέα καθυστέρηση προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

Στο μεταξύ η μάχη των τοπικών αρχών στα δικαστήρια συνεχίζεται και στις 21 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί η ένσταση που έχει υποβληθεί κατά του έργου, απαιτώντας τη διακοπή του .  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ