Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: «Τσαλίμια» από τη Μελόνι για την επικύρωση της μεταρρύθμισης του ESM

Πηγή: AP

Στη διαφορετική χρήση και αξιοποίηση των κονδυλίων από το ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης θα επικεντρώσει την προσοχή της Ιταλία, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Μάλιστα, η κυρία Μελόνι δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), επισημαίνοντας πως η προτεραιότητα της Ρώμης εντοπίζεται στο σημείο αυτό και όχι στην επικύρωση της συνθήκης που αφορά τη μεταρρύθμιση του ESM.

Βεβαία, η Ιταλίδα πρωθυπουργός απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της επικύρωσης της συνθήκης, όμως η υποβόσκουσα απειλή δεν διέφυγε της προσοχής των Βρυξελλών. Άλλωστε σε παλαιότερη ανάρτηση της, όταν ακόμη βρισκόταν στην αντιπολίτευση, είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της επικύρωσης της συνθήκης.  

Σημειωτέον πως η Ιταλία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που έχει καθυστερήσει να επικυρώσει τη συνθήκη, όπως απαιτείται από όλα τα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με την κυρία Μελόνι λόγω των πολύ σκληρών κανόνων και όρων που θέτει ο ESM για τη χορήγηση δανείων καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα υποβάλλει αίτημα μελλοντικά για δανειοδοτήσεις από τον Μηχανισμό.

Στη Ρώμη πολλά στελέχη της νέας κυβέρνησης και όχι μόνο έχουν εκφράσει ενστάσεις για τη μεταρρύθμιση του Μηχανισμού υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα αυξήσει τον κίνδυνο να απαιτηθεί αναδιάρθρωση του τεράστιου εθνικού χρέους της Ιταλίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ