Νέα
  • ΓΔ: 1020.4 +0.02%
  • Τζίρος: 64,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

FTX: Εντοπίστηκαν 5 δισ. δολάρια που μπορούν να ρευστοποιηθούν

Πηγή: Pexels

Ψάξε… ψάξε όλο και κάτι βρίσκουν οι νέοι διαχειριστές του FTX Group, στην προσπάθεια εκκαθάρισης του υπό χρεοκοπία δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δικηγόρος της εταιρείας αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά ή assets κρυπτονομισμάτων, τα οποία μπορούν να πουληθούν για να καλυφθούν κάποιες από τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους πιστωτές της.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης, πάντως, δεν είναι εύκολη, καθώς οι νέοι διαχειριστές βρήκαν… χάος στα βιβλία της εταιρείας και δυσκολεύονται να βρουν άκρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν και άλλα crypto assets, άγνωστου ύψους, που δεν είναι ωστόσο ρευστοποιήσιμα και άρα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκκαθαριστές κατάφεραν επίσης να ταυτοποιήσουν πάνω από 9 εκατ. λογαριασμούς πελατών και πιστωτών. Όμως, παραμένει αδιευκρίνιστο πόσα κονδύλια θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν για να τους επιστραφούν.

Με σημερινή απόφαση, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση  της εταιρείας συμφώνησε πως για την ώρα τα ονόματα των εν λόγω 9 εκατ. λογαριασμών, πελατών και πιστωτών, θα παραμείνουν απόρρητα.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ