Νέα
  • ΓΔ: 1264.69 -0.05%
  • Τζίρος: 110,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Στο 6,5% μειώθηκε ο πληθωρισμός - Το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021

Στο 6,5% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, από 7,1% τον Νοέμβριο και 9,1% τον Ιούνιο, όταν είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο το 2022.

Πρόκειατι για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο έναντι αύξησης 0,1% που είχε σημειωθεί τον μήνα αυτό.

Οι τιμές της βενζίνης είχαν με διαφορά τη μεγαλύτερη συμβολή στη μηνιαία μείωση του πληθωρισμού, αντισταθμίζοντας τις αυξήσεις στους δείκτες που αφορούν τις τιμές στέγασης.

Στο 5,7% ο πυρήνας του πληθωρισμού

Ο δείκτης τροφίμων αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης ενέργειας μειώθηκε 4,5% λόγω της μείωσης των τιμών της βενζίνης.

Ωστόσο, ο λεγόμενος πυρήνας του πληθωρισμού, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων – αυξήθηκε 0,3% σε συνέχεια της αύξησης 0,2% τον Νοέμβριο.

Σε ετήσια βάση, ο πυρήνας του πληθωρισμού αυξήθηκε 5,7%, ενώ ο ενεργειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 7,3% και ο δείκτης των τροφίμων 10,4%. Και οι τρεις αυτοί δείκτες αυξήθηκαν λιγότερο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ