Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Σε χαμηλό πανδημίας η τηλεργασία - Πάνω από το 50% του προσωπικού στα γραφεία

Επιστρέφουν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι στα γραφεία, με το ποσοστό προσέλευσης να ανεβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας αναλύσεων Kastle Systems. Πάντως, παρά το γεγονός ότι η μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και η αύξηση της φυσικής ανοσίας στον πληθυσμό επιτρέπει το τέλος της τηλεργασίας, η αύξηση του κόστους της μετακίνησης αποτελεί το νέο "αγκάθι". 

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, το 50,4% των διοικητικών υπαλλήλων στις δέκα μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις εργάστηκε από το γραφείο του, την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που το ποσοστό προσέλευσης στα γραφεία ξεπερνά το όριο του 50%. Είναι δε, ταυτόχρονα το υψηλότερο ποσοστό εδώ και πάνω από δύο χρόνια. 

Το υψηλότερο ποσοστό προσέλευσης σημείωσε η ημέρα Τρίτη, με την παρουσία στα γραφεία να ανεβαίνει στο 58,6%, ήτοι δηλαδή κοντά στο μέσο όρο που ίσχυε πριν την πανδημία. 

Ανάμεσα στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις, την μεγαλύτερη επιστροφή στα γραφεία κατέγραψε το Όστιν του Τέξας με 68%, με το Τέξας να έχει δύο ακόμη πόλεις στην πρώτη δεκάδα, το Χιούστον και το Ντάλας. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό εργασίας στα γραφεία, με 41%, είχε η μητροπολιτική περιοχή του Σαν Χοσέ, στην οποία περιλαμβάνεται η Σίλικον Βάλεϊ, όπου χτυπά η "καρδιά" των Big Tech.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ