Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

BioNTech: Την εταιρεία-καμάρι του γερμανικού επιχειρείν επισκέφτηκε ο Σολτς - Τα νέα σχέδια

Πηγή: AP

Σε νέα μεγάλη επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός εργοστασίου στη Γερμανία που θα εξειδικεύεται στην παραγωγή φαρμάκων τεχνολογίας mRNA θα προχωρήσει η BioNTech.

Μάλιστα, ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέφτηκε σήμερα την έδρα της BioNTech στο Μάρμπουργκ, βόρεια της Φρανκφούρτης, όπου «έπλεξε» το εγκώμιο της πάλαι ποτέ άγνωστης βιοτεχνολογικής εταιρείας που έχει εξελιχτεί κυριολεκτικά στο… καμάρι του γερμανικού επιχειρείν. Αρκεί να θυμίζουμε πως το 2021, σε μια χρονιά ακόμη δύσκολη για τη γερμανική οικονομία, κορυφαίος οικονομολόγος είχε ισχυριστεί πως η δυναμική της εταιρείας θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο εθνικό ΑΕΠ σε ποσοστό 0,5%!

Ειδικά για την τοπική κοινωνία του Μάρμπουργκ, η εταιρεία μέσω των φόρων που καταβάλει στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεδομένου του φορολογικού συστήματος, εξελίχτηκε στο βασικό όχημα για την υπερκάλυψη όλων των χρεών του δήμου, ο οποίος διόλου τυχαία φιλοδοξεί να εξελιχτεί σε hub βιοτεχνολογικών εταιρειών.

Βεβαίως, ο περιορισμός των εμβολιασμών καθώς η πανδημία καταλαγιάζει έχει μειώσει τα έσοδα των εταιρειών του κλάδου. Όμως, η γερμανική βιοτεχνολογική έχει επενδύσει στην επέκταση της χρήσης της τεχνολογίας mRNA σε έτερα φάρμακα και εμβόλια. Και επέλεξε μάλιστα να κρατήσει την παραγωγή της εντός Γερμανίας.

Ενθουσιασμένος ο Καγκελάριος Σολτς, στην επίσκεψη του, διακήρυξε ότι η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν γίνει πιο ανθεκτικές δημιουργώντας τοπικές παραγωγικές αλυσίδες. Στάθηκε δε, επίσης στην ανάγκη η Γερμανία να επιταχύνει τη διαδικασία για τη δημιουργία νέων μονάδων στον φαρμακευτικό κλάδο, ώστε να διατηρήσει την ισχυρή παρουσία της στον κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτού ανακοίνωσε τη δρομολόγηση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα καταστήσουν τις επενδύσεις της βιομηχανίας φαρμάκου και ευρύτερα του ιατρικού κλάδου στη Γερμανία πιο ελκυστικές.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ