Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Shell: Μοίρασε... χρήμα από τα υπερκέρδη της το 2022 - Οι μισθοί του πρώην και του νυν CEO

Πηγή: AP

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Shell Ben van Beurden πληρώθηκε πέρυσι 9,7 εκατομμύρια λίρες, καθώς η εταιρεία σημείωσε κέρδη ρεκόρ από την άνοδο των τιμών των ορυκτών καυσίμων.

Η συνολική αμοιβή του Ben van Beurden, ο οποίος εγκατέλειψε τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου και αντικαταστάθηκε από τον Wael Sawan, ήταν κατά 53% υψηλότερη το 2022 απ' ό,τι το 2021, αν υπολογισθούν ο μισθός και τα μπόνους του, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ομίλου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα λάβει ως ετήσιο μισθό 1,4 εκατ. στερλίνες φέτος και μπόνους-στόχο 125% αυτού του ποσού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Shell.

«Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη από προκλήσεις, αλλά και σημαντικά οικονομικά, επιχειρησιακά και στρατηγικά επιτεύγματα», αναφέρει η Shell στην έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη. 

Διαβάστε επίσης: Shell: Πέτυχε ιστορικό ρεκόρ κερδών το 2022 - Εφθασαν τα 39,9 δισ. δολάρια

Τα στελέχη της Shell μοιράστηκαν τα οφέλη από την έκρηξη των κερδών λόγω πετρελαίου και φυσικού αερίου πέρυσι. Η συντριπτική πλειοψηφία των τακτικών υπαλλήλων έλαβε ένα ειδικό μπόνους 8% το περασμένο καλοκαίρι.

Μέρος της αμοιβής του πρώην διευθύνοντος συμβούλου είχε τη μορφή μετοχών που υπόκεινται σε τριετή περίοδο κατοχής. Η μετοχή της Shell έχει αυξηθεί κατά περίπου 11% φέτος και ο νέος διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι η εταιρεία είναι σήμερα υποτιμημένη.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ