Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Brexit: Η Morgan Stanley μεταφέρει 100 δισ. στη Γερμανία

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Τη μεταφορά 100 δισεκατομμυρίων ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία, σχεδιάζει για τη μετά-Brexit εποχή η Morgan Stanley, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που επικαλείται υψηλόβαθμο στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας.

Το στέλεχος που μίλησε υπό το πρίσμα της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η εκτίμηση του όγκου των υπό μεταφορά περιουσιακών στοιχείων είναι αποτέλεσμα πρόχειρων υπολογισμών, ενώ εκτίμησε πως αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021.

Η Φρανκφούρτη θεωρείται ένας από τους μεγάλους ωφελημένους από το Brexit, καθώς η πλειοψηφία των τραπεζικών κολοσσών μεταφέρει εκεί την ευρωπαϊκή της έδρα, εγκαταλείποντας το Λονδίνο, όπως αυτό εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεκάδες είναι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν υποβάλει αίτηση στη Γερμανία για μεταφορά της έδρας τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ