Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Meta: Αλλες 10.000 απολύσεις ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός

Πηγή: AP

Σε έναν νέο γύρο απολύσεων προχωρά η Meta, καθώς οι προηγούμενοι σχεδιασμοί δεν… βγήκαν, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία μεγαλύτερη εξοικονόμηση των δαπανών. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που «ανέβασε» ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ η εταιρεία θα απολύσει άλλους 10.000 υπαλλήλους.

«Είναι σκληρό, όμως δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί» εξηγεί ο Ζούκερμπεργκ στην μακροσκελή ανακοίνωση του, στην οποία από την μία πλευρά πλέκει το εγκώμιο στους ταλαντούχους εργαζομένους της εταιρείας και από την άλλη εξηγεί τα νέα σχέδια αναδιοργάνωσης.

Με βάση αυτά το συνολικό προσωπικό θα μειωθεί περαιτέρω κατά 10.000 άτομα, ενώ θα «κλείσουν» κι άλλες 5.000 κενές θέσεις εργασίας, καθώς δεν πρόκειται να καλυφθούν.

Ο νέος γύρος των απολύσεων θα έρθει φυσικά να προστεθεί σε αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί, τον περασμένο Νοέμβριο, επηρεάζοντας τότε το 13% του συνολικού προσωπικού, ήτοι περίπου 11.000 εργαζομένους.

Στο μήνυμα του, ο επικεφαλής της Meta υποστήριξε πως το 2023 θα είναι «έτος αποτελεσματικότητας», οδηγώντας την εταιρεία στη διαμόρφωση μιας πιο ισχυρής οργανωτικής δομής. Η αναφορά αυτή «κουμπώνει» και στις δηλώσεις που είχε κάνει από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία θα μειώσει ή και θα καταργήσει project που δεν αποδείχτηκαν τόσο κερδοφόρα και αποτελεσματικά.

Το μέγα ερώτημα είναι ανάμεσα σε αυτά θα είναι και η ανάπτυξη του κλάδου της τεχνητής πραγματικότητας και του metaverse, για τον οποίο εξακολουθεί να ποντάρει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια προκαλώντας εκνευρισμό στους μετόχους, καθώς η επένδυση δεν έχει αποδώσει ακόμη παρά τις διαβεβαιώσεις του Ζούκερμπεργκ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ