Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse: Mειώθηκαν τα CDS αλλά παραμένουν στο «κόκκινο»

To κόστος ασφάλισης των ομολόγων της Credit Suisse από τον κίνδυνο χρεοκοπίας μειώθηκε, αλλά παραμένει σε επίπεδα που δείχνουν συνθήκες μεγάλης πίεσης, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα λάβει ρευστότητα 50 δις. φράγκων από την ελβετική κεντρική τράπεζα (SNB).

Τα spread μειώθηκαν με τους traders να δηλώνουν σήμερα το πρωί τιμές από 10,5 έως 17,5 ποσοστιαίες μονάδες για ασφάλιστρα ενός έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Οι τιμές αυτές είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις χθεσινές που κυμάνθηκαν από 20 έως 30 ποσοστιαίες μονάδες. Η τελευταία καταγεγραμμένη τιμή από την CMAQ ήταν περίπου στις 2.480 μονάδες βάσης (24,8%) στις 11.25 (ώρα Ελλάδας).

Για τα 5ετή CDS, οι τιμές κινούνταν μεταξύ 21 και 26 ποσοστιαίων μονάδων.

Σπάνια πάνω από 1.000 μ.β. τα CDS 

Οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Credit Suisse εξελίχθηκαν χθες σε πλήρη κρίση μετά τη δήλωση της Saudi National Bank, του μεγαλύτερου μετόχου της, ότι δεν θα βάλει επιπλέον κεφάλαια για εποπτικούς λόγους.

Χθες έκαναν βουτιά τόσο τα ομόλογα όσο και οι μετοχές της τράπεζας.

Η ελβετική τράπεζα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επαναγοράσει ομόλογά της σε δολάρια και ευρώ, ύψους έως 3 δις. δολαρίων.

Τα CDS πάνω από τις 1.000 μ.β. (10%) για ετήσια CDS αποτελούν πολύ σπάνιο φαινόμενο και θεωρούνται ως ένδειξη μεγάλων δυσκολιών.

Αρκεί να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχα επίπεδα αυτά διαμορφώνονταν τα CDS των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της κρίσης την περασμένη 10ετία.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ