Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Συνεχίζεται η πίεση στην First Republic - Νέα βουτιά 30% της μετοχής

Πηγή: AP Photo

Οι ανοδικές τάσεις που επικρατούν σήμερα στους επιμέρους δείκτες της Wall Street και στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο εξακολουθούν να έχουν μια θλιβερή εξαίρεση: την First Republic Bank.

Η μετοχή της μικρής τράπεζας, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, εξακολουθεί να δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις αντανακλώντας την ανησυχία της αγοράς πως μπορεί να αποτελέσει το επόμενο θύμα της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον (αμερικανικό) τραπεζικό κλάδο, εκτός κι αν διασφαλίσει έναν αγοραστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνεχή καθοδική πορεία της μετοχής της, την περασμένη εβδομάδα, που ολοκληρώθηκε με μια καθίζηση ύψους 30% την Παρασκευή και σήμερα οι απώλειες που καταγράφει κυμαίνονται κοντά στο 30%.

Κοινώς, παρά την κρατική στήριξη αλλά και την ιδιωτική ένεση ρευστότητας από το πακέτο των 30 δισ. δολαρίων που σχημάτισαν 11 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, υπό την καθοδήγηση της JPMorgan, για να την βοηθήσουν, η αγορά δεν έχει πειστεί για τη βιωσιμότητα της.  

Το καμπανάκι της S&P

Προηγήθηκε, εξάλλου, και μια ακόμη υποβάθμιση της, αυτή τη φορά από την S&P Global μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης να τοποθετεί την τράπεζα στην κατηγορία «σκουπίδια» με την παράλληλη επισήμανση πως ούτε το «σωσίβιο» των 30 δισ. θα λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας της μικρής τράπεζας.

Με δεδομένο ότι η S&P ήρθε ακριβώς να επισημάνει αυτό που η αγορά ήδη φοβόταν, πως δηλαδή ούτε η οικονομική στήριξη των «μεγάλων» της Wall Street θα μπορέσει να διασώσει την First Republic ήταν λογική και επόμενη η συνεχιζόμενη… βουτιά στη μετοχή της. Ζητούμενο προφανώς η αναζήτηση ενός αγοραστή, παρά το γεγονός πως η διοίκηση της το αρνείται.  

«Παρά το γεγονός ότι η First Republic Bank δηλώνει πως έχει την οικονομική στήριξη για να επιβιώσει, οι επενδυτές ανησυχούν πως θα χρειαστεί να εξαγοραστεί.» σχολίασε ο Τζέισον Πράιντ της Glenmede.

Οι New York Times, με δημοσίευμα τους την Παρασκευή, υποστήριξαν ότι η τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες για να προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου με τη στήριξη έτερων τραπεζών και ιδιωτικών fund ή ακόμη και για την πιθανότητα να εξαγοραστεί.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ