Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

S&P Global: Υποβάθμισε σε «αρνητικό» το outlook της UBS μετά την εξαγορά της CS

Σε υποβάθμιση του outlook της UBS Group από «σταθερό» σε «αρνητικό» προχώρησε η S&P Global Ratings. Με τον τρόπο αυτό ο διεθνής οίκος αξιολόγησης φάνηκε να συμμερίζεται τις επιφυλάξεις των αγορών για τον… αναγκαστικό γάμο της με την Credit Suisse και την επόμενη ημέρα του ενοποιημένου Ομίλου.

Πραγματικά, η S&P κάνει λόγο για αυξημένο ρίσκο από την ενσωμάτωση της CS στην UBS δεδομένου του μεγέθους, του (προφανώς μελανού) πιστωτικού προφίλ της Credit Suisse, αλλά και της πολυπλοκότητας από την προσπάθεια απομείωσης μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της CS στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.

Πηγή: S&P Global Ratings

Πάντως ο οίκος στέκεται θετικά στην «προσεκτική εκτέλεση» της διαδικασίας ενσωμάτωσης της CS από την διοίκηση της UBS, επισημαίνοντας πως η τελευταία έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τους αναδυόμενους κινδύνους αποτελεσματικά, χάρη και στην «τεράστια υποστήριξη ρευστότητας» που θα της παρέχει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας. Για τον λόγο αυτό, διατηρεί για την ώρα την πιστοληπτική βαθμολογία της UBS σε «Α-/Α-2».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ