Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: «Πετσοκόβει» τα bonus των υπαλλήλων - Αξιολόγηση προσωπικού δύο φορές τον χρόνο

Πηγή: Associated Press

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, Meta Platforms Inc, σχεδιάζει να μειώσει τα bonus σε κάποιους υπαλλήλους και να αξιολογεί συχνότερα την απόδοση του προσωπικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται εσωτερικό υπόμνημα.

Οι εργαζόμενοι που αξιολογήθηκαν ότι «ανταποκρίθηκαν στις περισσότερες προσδοκίες», στο τέλος του 2023 θα λάβουν μικρότερο bonus, αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ.

Παράλληλα, η εταιρεία θα αρχίσει να αξιολογεί την απόδοση του προσωπικού δύο φορές τον χρόνο.

«Προβαίνουμε σε αλλαγές στη διαδικασία απόδοσης, λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα και την ανατροφοδότηση του περασμένου έτους, ενώ βελτιστοποιούμε τη διαδικασία για το μέλλον. Οι αλλαγές αυτές δεν σχετίζονται με την αναδιάρθρωση του εργατικού δυναμικού», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο Reuters, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στις 14 Μαρτίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας φέτος σε έναν δεύτερο γύρο απολύσεων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, καθώς ο κλάδος προετοιμάζεται για μια βαθιά οικονομική ύφεση.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ