Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Για πρώτη φορά μια γυναίκα στο τιμόνι του συνδικάτου CGT

Πηγή: Twitter

Άρωμα γυναίκας στην ηγεσία του σκληροπυρηνικού συνδικάτου του CGT εν μέσω του συνεχιζόμενου «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στο γαλλικό κοινό και την κυβέρνηση για την εφαρμογή της επίμαχης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα, η 41χρονη Σοφί Μπινέ εξελέγη νωρίτερα στη θέση του νέου γενικού γραμματέα του συνδικάτου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια γυναίκα καταλαμβάνει τη θέση αυτή. Η κυρία Μπινέ προερχόταν από το σκέλος του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους μηχανικούς και το τεχνικό προσωπικό και ήταν ήδη υπεύθυνη για θέματα ισότητας στην εκτελεστική επιτροπή του CGT.

To CGT θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της Γαλλίας και το πιο... σκληροπυρηνικό στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με τον Εμανουέλ Μακρόν και το Ελιζέ για τη δρομολόγηση της επίμαχης μεταρρύθμισης του Συνταξιοδοτικού. Μάλιστα στη μάχη αυτή κατάφερε, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, να ενώσει τις δυνάμεις του με το πιο μετριοπαθές CFDT δημιουργώντας έτσι μαζί ένα πολύ ισχυρό μέτωπο κατά της μεταρρύθμισης.

Το αποτέλεσμα φαίνεται δε, στην πράξη, μέσα από την ισχυρή δυναμική που κρατά ακόμη το κίνημα, με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Αν και η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει πίσω, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις ανάγκασαν την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν να καλέσει τα συνδικάτα σε συνομιλίες από την έναρξη της ερχόμενης εβδομάδα. Αν και τα συνδικάτα για την ώρα δεν έχουν απαντήσει αν θα προσέλθουν.

Η επίσημη θέση των συνδικάτων είναι πως δεν πρόκειται να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν εργασιακά θέματα με την κυβέρνηση, αν προηγουμένως ο Μακρόν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ