Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Εκτος σερί μήνας απωλειών λόγω επιδείνωσης των προοπτικών ζήτησης

Το πετρέλαιο οδεύει προς έκτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση - το μεγαλύτερο σερί απωλειών εδώ και περισσότερα από οκτώ χρόνια - καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ασία επιβαρύνουν τις προοπτικές.

επενδυτές βλέπουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνεχίζει να επιταχύνεται, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, καθιστώντας πιο πιθανή μια ύφεση, η οποία θα επιβαρύνει την κατανάλωση ενέργειας.

Aν και το West Texas Intermediate αυξήθηκε πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι σήμερα Παρασκευή, οδεύει προς μια δεύτερη εβδομαδιαία απώλεια.

Η πτώση των περιθωρίων κέρδους για τα διυλιστήρια στην Ασία σηματοδοτεί αδυναμία της ζήτησης στη μεγαλύτερη περιοχή εισαγωγής πετρελαίου, αλλά η ανάκαμψη της Κίνας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Η κινεζική επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου Sinopec δήλωσε ότι η ανάκαμψη της χώρας θα ενισχύσει την αύξηση της ζήτησης για προϊόντα διύλισης πετρελαίου πάνω από 10% φέτος.

Η τιμή του αργού επηρεάστηκε τον Απρίλιο, σημειώνοντας - αρχικά - απότομη άνοδο όταν ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής, αλλά στη συνέχεια χάθηκαν όλα αυτά τα κέρδη καθώς οι προοπτικές επιδεινώθηκαν.

Η προσφορά από τη Ρωσία παρέμεινε εκπληκτικά ανθεκτική παρά τις κυρώσεις και το ανώτατο όριο τιμών και η ανάκαμψη της Κίνας ήταν πιο αργή από ό,τι περίμεναν ορισμένοι.

Ανακοινώσεις κερδών

Οι traders είναι σε επιφυλακή ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τους μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil Corp. και Chevron Corp.

Τα κέρδη επέστρεψαν μετά από δύο ημέρες ισχυρών πωλήσεων εν μέσω μικτών οικονομικών σημάτων", δήλωσε ο Charu Chanana, αναλυτής αγοράς της Saxo Capital Markets Pte στη Σιγκαπούρη. «Η προσοχή σήμερα θα επικεντρωθεί στα εταιρικά κέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ