Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

BT: Καταργεί 55.000 θέσεις εργασίας έως το 2030 - Στροφή στις οπτικές ίνες και την ΑΙ

BT, 1

H μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία ευρυζωνικής και κινητής τηλεφωνίας, BT, θα καταργήσει 55.000 θέσεις εργασίας έως το 2030 που αντιστοιχούν σε ποσοστό υψηλότερο από το 40% του συνολικού προσωπικού της καθώς θα ολοκληρώνει την υλοποίηση του δικτύου οπτικών ινών και θα ενσωματώνει νέες τεχνολογίες, όπως την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο μετασχηματισμού της, με την καθοδήγηση του Philip Jansen, για την οικοδόμηση εθνικού δικτύου οπτικών ινών και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας 5G για την κινητή τηλεφωνία.

Το πρώην κρατικό μονοπώλιο ανακοίνωσε σήμερα αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών, για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία, στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαρτίου, αλλά επιβαρύνθηκε από το κόστος μετασχηματισμού της δραστηριότητάς της και το πλήγμα στα ταμειακά διαθέσιμά της, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρήσει πάνω από 8% στην αρχή της διαπραγμάτευσης.

Ο Jansen δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του δικτύου οπτικών ινών, την ψηφιοποίηση της λειτουργίας της, την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και την απλοποίηση της διάρθρωσής της, η ΒΤ θα χρειαστεί πολύ λιγότερο προσωπικό και σημαντικά χαμηλότερο κόστος βάσης έως το τέλος της δεκαετίας του 2020.

«Ο νέος όμιλος της BT θα είναι μία πιο μαζεμένη εταιρεία με λαμπρότερο μέλλον», δήλωσε.

Το συνολικό προσωπικό της θα μειωθεί από 130.000 σε 75.000 έως 90.000 άτομα το αργότερο το 2030.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ