Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανάπτυξη 0,6% για την Ιταλία το α' τρίμηνο - Αγκάθι το δημόσιο χρέος

Το ΑΕΠ της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 0,6% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2022 και κατά 1,9% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η οικονομία της Ιταλίας στη φάση αυτή αναπτύσσεται με ρυθμό ταχύτερο από τις οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας προβλέπει συνολική ανάπτυξη 0,9% για τη φετινή χρονιά.

Σε σημερινή του ομιλία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο τόνισε ότι «η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει την περίοδο της πανδημίας κορονοϊού και της ενεργειακής κρίσης καλύτερα απο ότι προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις».

Παράλληλα ο Βίσκο δήλωσε ότι «η μείωση του δημόσιου χρέους αποτελεί προτεραιότητα και ανεξάρτητα από τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ότι κύριος στόχος παραμένει επίσης η επιστροφή του πληθωρισμού σε φυσιολογικό επίπεδο.

«Πρέπει να ακούσουμε τα αιτήματα των νέων μας και να τους εξασφαλίσουμε κατάλληλες απολαβές για την επαγγελματική τους εξέλιξη» δήλωσε τέλος ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ