Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Ο όμιλος Autoliv θα προχωρήσει στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

Η Autoliv, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής αερόσακων και ζωνών ασφαλείας, σχεδιάζει την περικοπή περίπου 8.000 θέσεων εργασίας και έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο εταιριών που επιταχύνουν την εξοικονόμηση κόστους μπροστά στον υψηλό πληθωρισμό.

Η σουηδική εταιρία, που μεταξύ των πελατών της έχει πολλές από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 6.000 άμεσων θέσεων εργασίας και έως 2.000 έμμεσων θέσεων, όπως εργαζόμενοι που δεν απασχολούνται άμεσα στις γραμμές παραγωγής. Οι περικοπές, που αντιστοιχούν περίπου στο 11% των άμεσων θέσεων εργασίας και στο ίδιο ποσοστό των έμμεσων θέσεων στην εταιρία, θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο πολλών μονάδων στην Ευρώπη και θα εφαρμοστούν πλήρως έως το 2025, σύμφωνα με την εταιρία.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν να βελτιστοποιούν το γεωγραφικό μας αποτύπωμα για μια πιο αποτελεσματική δομή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μίκαελ Μπρατ. «Σκοπεύουμε να απλοποιήσουμε και να σταθεροποιήσουμε το πώς λειτουργούμε σε όλους τους τομείς».

Τον περασμένο μήνα, η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι προχωρά στην περικοπή 1.300 θέσεων εργασίας και η εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων Polestar δήλωσε ότι θα απολύσει το 10% του εργατικού της δυναμικού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ