Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Μια ανάσα από την ιστορική αποτίμηση των 3 τρισ. δολαρίων

Πηγή: AP

Kύμα ενθουσιασμού επικρατεί στην Apple, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «φλερτάρει» με τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Η τιμή της μετοχής της Apple έκλεισε 1,6% υψηλότερα, στα 183,79 δολάρια, τη Δευτέρα, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα σχεδόν 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί κατά 41% φέτος - ξεπερνώντας την αύξηση 35% του δείκτη Nasdaq 100 με επίκεντρο την τεχνολογία κατά την ίδια περίοδο.

Οι μετοχές της Apple βρίσκονται σε ανοδική πορεία αφότου η εταιρεία παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα το ακουστικό μικτής πραγματικότητας Vision Pro.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αποτίμηση της Apple αγγίζει το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων - ο τεχνολογικός γίγαντας είχε γίνει η πρώτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε αυτό το ποσό τον Ιανουάριο του 2022, προτού μια ευρεία πτώση των μετοχών τεχνολογίας οδηγήσει την κεφαλαιοποίησή της χαμηλότερα.

Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν σημειώσει φέτος αλματώδη άνοδο, τροφοδοτούμενες από κινήσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη μετά την επιτυχία που σημείωσε το ChatGPT της OpenAI.

Με πληροφορίες από Businessinsider

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ