Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fed: Προς προσωρινή παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων - Τι βάζει στη ζυγαριά

Πηγή: AP

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής τους δεν αποκλείεται να στείλουν σήμα ότι θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, αφού πρώτα πάρουν τον χρόνο που χρειάζονται για να αξιολογήσουν πώς εξελίσσεται η οικονομία, αν το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει σταθερό και αν ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται.

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος» Fed με ΕΚΤ για τα επιτόκια και στο βάθος νέες πληθωριστικές πιέσεις και ύφεση

«Πιθανότατα χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη σύσφιξη, αλλά δεν είναι σαφές πόσο», δήλωσε η Blerina Uruci, επικεφαλής οικονομολόγος στις ΗΠΑ στο τμήμα σταθερού εισοδήματος της T. Rowe Price Associates.

«Όταν υπάρχει τόση αβεβαιότητα, είναι λογικό να προχωράμε προσεκτικά», πρόσθεσε.

Η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει τη δήλωση πολιτικής της και τις νέες τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις της σήμερα.

Αν και είναι πιθανό η Fed να αποφύγει την αύξηση του κόστους δανεισμού έπειτα από 10 συνεχόμενες αυξήσεις που έχουν ωθήσει το επιτόκιο αναφοράς στο σημερινό εύρος 5,00%-5,25%, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να κάνουν σαφές ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ή ίσως και δύο αυξήσεις κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας μέχρι το τέλος του 2023.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ